Turistinfo old

I hele Gauldalen er det fantastisk mye spennende å se – og oppleve.

Gaula Natursenter er turistinformasjon for våre tre kommuner i Gauldalen – Midtre Gauldal kommune, Melhus kommune og Holtålen kommune.

Ålen Skisenter

Vintergleder, lek og utfoldelse.

aalenskisenter.no

Visit Hessdalen

Hessdalen har lange tradisjoner i å huse gjester og tilreisende. Noen gårder ble oftere brukt for å skysse folk videre med hest  inn til  setrene ved Herssjøen og Øyungen. Først etter annen verdenskrig tok biltrafikken seg opp, men disse turene ble ofte en utfordring for både bil og  sjåfør.   Nå kan du lett nå disse setertraktene på få minutter og med gode kjøreforhold.

Tilreisende i dag velger ofte og leie hytte/hus for overnatting i dalen og det er flere som tilbyr utleie  bl.a. ved Herssjøen.

Telefon: +47 40 00 67 17
E-post: post@visithessdalen.no

visithessdalen.no

Horg Bygdatun

Horg bygdatun har sitt utgang i et gammelt småbruk som etter hvert er tilført mange mindre bygninger og et forsamlingslokale. Her finner du en stor samling av gjenstander og redskaper, skomakerverksted, urmakerverksted og smie. I anlegget er det oppbygd en egen setervoll med bu, fjøs og løe.

Tilknyttet anlegget er en ca. 5 km. lang kultursti med både kultur og naturminner. For å nevne noe, kan du finne helleristningsfelt og en høvdingegrav, et gammelt sagbruk og en husmannsplass, konglomeratvegg og isskuringsstriper, og har du lyst å sette deg ned finner du rasteplass med bord, benker og bålplass. I tillegg har anlegget en egen barnekultursti med masse aktivitetstilbud, lekeplass, eventyrbru m.m.

Åpningstider: Alle virkedager mandag-fredag kl. 10.00-14.00
Søndager fra og med juni til og med august kl. 12.00-16.00

Telefon: 72 85 81 09

Horg Bygdatun, 7236 Hovin

melhus.kommune.no/horg-bygdatun

Forollhogna Fjellmeieri

Her kan du kjøpe bl.a. gammelost rett fra setra.

facebook.com/forollhognafjellmeieri

Storstuu Winsnes

Storstuu Winsnes er en gammel slektsgård ved fylkesvei 30 midt mellom Trondheim og Røros. Her kan du oppleve eksklusivt laksefiske i Gaula. Overnatting i våningshuset. Bespisning og pub i låven. Alle typer selskaper og tilstelninger der du ønsker et rustikk preg, egner seg godt i låven.


Kontakt: Annbjørg tlf: 915 93 807
storstuu@winsnes.info
7387 Singsås

winsnes.info

Prestegårdslåna, Melhus

Prestegårdslåna på Melhus ble bygget i 1720-årene og 1744, var prestebolig til 1960. I låna er interiør fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. Man kan få omvisning med informasjon om bygningshistorie, om istandsetting og fra lånas personalhistorie.

prestegardslana.no

Hiåvollan  

En smak av ekte seterliv!

hiavollan.no/om-oss/ 

Storbekkøya Museumsseter

I naturskjønne omgivelser ved inngangen til Forollhogna Nasjonalpark i Budalen ligger Storbekkøya Museumsseter.

facebook.com/Storbekk

I pilegrimenes fotspor

Vandre gjennom fruktbare trønderbygder og dype, stille skoger. Nyt freden og roen langs den historiske strekningen.

pilegrimsleden.no/pilegrimsledene/osterdalsleden

Sagauka på Melhus

Sagauka på Melhus er en årlig kulturhistorisk festival som belyser Melhus sin unike tilstedeværelse i sagalitteraturen.

sagauka.no/hva-er-sagauka

Borger & Vandringer

På vandring med arkeologen.

borgvandring.no

Ler Putballpark 

Ler putballpark byr på et helt unikt setting for ditt neste arrangement. Uansett om det er snakk om ansatte, kunder eller lag og forening, kan vi sette sammen en opplevelsespakke, som er tilpasset ethvert behov. I sentrum står putballbanen og det særegne servicebyget med alle fasilliteter. Putball er en sport for alle, uansett ferdigheter. I parken er det rasteplasser med gapahuker, tilrettelagt for grilling og utendørsliv. 

facebook.com/lerputballpark

Gammelgården Haltdalen

Gammelgården – Haltdalens første prestegård fra 1700-tallet – er åpen for publikum hver sommer, med turistinformasjon, husflidsutsalg, omvisninger og servering. I desember er det åpent julehus i Gammelgården. Gammelgården er full av historie med blant annet kongelige besøk og mer dramatiske hendelser som General Armfeldt og hans karolinere sin strabasiøse ferd tilbake til Sverige. Kom og opplev Gammelgården og dens omgivelser med blant annet Haltdalen nye stavkirke.

facebook.com/GammelgardenIHaltdalen

Hølonda Skimuseum

Hølonda Skimuseum ligger på Gåsbakken i Melhus kommune. Museet viser Idrettslaget Leik sin skihistorie. 

facebook.com

Støren museum

Her finner du oversikt over de aktiviteter Støren Museum og Historielag har.

storenhistorielag.no

Gauldal Historielag

Gauldal Historielag ble stiftet på Kotsøy 7. januar 1924, så vi har en lang tradisjon å føre videre. Vi dekker et stort geografisk område som omfatter dagens kommuner Røros, Holtålen, Midtre Gauldal og Melhus.

gauldal-historielag.org

Singsås museum og historielag

Velkommen til Singsås museum og historielag.

singsaas-historielag.org

Ålen Bygdemuseum

Ålen Bygdemuseum ligger i Egga, omtrent midt i bygda på sørsiden av Gaula. 

bygdemuseum

Borger & vandringer

Arkeologisk formidling til fots gjennom guida vandringer for små og store grupper til enestående steder i vakre Gauldalen, – ikke minst til spennende bygdeborger fra eldre jernalder.

Den vakre og varierte Gauldalen med tilgrensende bygder utgjør et omfattende og svært gammelt kulturlandskap med utallige kultur- og naturseverdigheter. Borger & Vandringer tilbyr innsiktsfull formidling til fots gjennom guida vandringer for små og store grupper til enestående og tankevekkende steder i landskapet, – ikke minst til de spennende bygdeborgene som må ha satt sitt preg på dalføret i eldre jernalder. Slike borgvandringer kan bli de reneste toppturer.

Hovinsåsen 13 B
Hovin I Gauldal, Sor-Trondelag, Norway
Email: kjellabrevik@gmail.com
Phone : +47 932 19 937

borgvandring.no

På ville veier

På ville veier er et samarbeid mellom aktører i Midtre Gauldal som tilbyr varierte kulturopplevelser innen småskalaproduksjon av mat og håndverk, turisme og reiseliv. Her kan du oppsøke levende seterdaler, viltre elvestryk og vakker natur.

Ved behov for mer informasjon, ta gjerne kontakt med Gaula Natursenter, enten du vil dra på egen hånd eller om du vil vi skal skreddersy turen for deg.

pavilleveier.no

Trøndelag Historiske Norge

Om det er kreativitet eller oppmerksomhetstrang som gjør at det skjer så mye i Trøndelag, skal være usagt. Faktum er i hvert fall at regionen bobler over av kulturelle høydepunkt. Finn ut hva som skjer i Trøndelag når du planlegger turen din hit.Kontakt

Trøndelag Reiseliv AS
Adresse: Nordre gate 10, 7011 Trondheim
Epost: touristinfo@trondelag.com
Telefon: +47 73 84 24 40

trondelag.com