Om oss

Uforglemmelige opplevelser i Midtre Gauldal.

Midtre Gauldal kommune

Gaula Natursenter as er et senter som ble åpnet i 1996 på Støren. Støren ligger geografisk midt på Gaula der hvor sideelven Sokna renner ut. Senteret er også turistinformasjon for Midtre Gauldal.

Gaula Natursenter er det perfekte utgangspunkt for uforglemmelige opplevelser i Midtre Gauldal. Senteret inneholder en flott utstilling om livet i og langs Gaula. Her kan du se over 60 forskjellige viltarter utstilt i sitt rette element.

Det er også en egen historisk avdeling med historie og fiskeutstyr fra de riktig gamle dager i Gaula. På Gaula Natursenter kan du desinfisere fiskeutstyr, kjøpe fiskekort og vi har et godt utvalg på fiskeutstyr og fluer.

Midtre Gauldal er også et eldorado for de som ønsker å ta med fiskestanga på fjellet. Vi har mange vann med gode bestander av brunørret. Dette kan vi gi gode tips om. 

Les mer om Gauldalen i Store norske leksikon

Børs Basar

På natursenteret ligger også Børs Basar – en spennende gavebutikk som er en del av Gaula Natursenter. Børs Basar er en litt annerledes gavebutikk, en liten gjemt perle har vi blitt fortalt. Butikken har et spennende varespekter med spesielle produkter som man nødvendigvis ikke finner overalt, og gjerne varer med kvalitetsstempel. Her finner du et lite skattekammer med bl.a. lokalproduserte varer både i håndverk og kortreiste mat. Her finner du rakfisk, lefser, gomme, ost, is, spekemat, honning m. m.

Følg oss gjerne på Instagram #borsbasar eller Facebook

Kurs og konferanse

Det er også muligheter for å leie et hyggelig møterom på Gaula Natursenter. Møterommet som i daglig tale kalles for Spellplassen rommer opptil 30 personer. Projektor, whiteboardog flipover er tilgjengelig. Vi er også behjelpelig med bespisning og kan formidle dette.

Åpningstider

Gaula NatursenterMandag – torsdagFredagLørdagSøndag
 1. sep. – 31.mai10.00 – 16.0010.00 – 15.0010.00 – 15.00    Stengt
 1. juni – 31. august10.00 – 18.0010.00 – 18.0010.00 – 18.0013.00 – 18.00

Gauldalen er et dalføre i Trøndelag som strekker seg fra Rørosvidda nord for Aursunden ned til Gaulosen i Trondheimsfjorden. Gjennom Gauldalen renner elva Gaula, 145 km lang. Gauldalen omfatter (regnet nedenfra) kommunene TrondheimMelhusMidtre Gauldal og Holtålen.

Navnet Gaula forklares av både Olaf Rygh (1904) og Per Hovda (1966) som dannet av verbet å gaule (rope, brøle), og må henspille på lyden elva lager gjennom dalen.